Skip to main content

Vester Vedsted Vingård

I det helt særlige familieunivers, Vester Vedsted Vingård, kan man nyde lækker hjemmeproduceret mad, drikke og meget andet.

Annoncørbetalt Indhold

Vester Vedsted Vingård, beliggende i landsbyen Vester Vedsted nær Vadehavet, er et helt særligt sted.

Vingården er et lille familieunivers, der udover at være en vingård, også huser et bryggeri, et destilleri, en butik med salg af egne varer samt en restaurant.

Hovedproduktion er vin, men vingården byder også på mange andre produkter, alle udsprunget af familiemedlemmernes mange interesser.

Et familieforetagende

Vester Vedsted Vingårds ambition er at skabe et åndehul midt i naturen, hvor man kan fornemme de individuelle passioner og en fælles vision om at skabe noget helt særligt.

Birte og Poul, vingårdens forældre, står selv for produktionen af en række af produkterne på gården. Birte laver kryddersnapse, likører, natursæber og badesalte og er samtidig ansvarlig for vingårdens store urte- og krydderihave. Poul er vingårdens vinmager. Han står for produktionen af hvidvin, rosévin, rødvin og mousserende vin.

Marie og Xavier er vingårdens datter og svigersøn. Marie har tidligere stået for cafeen, men agerer nu restaurantchef. Xavier, oprindeligt fra Paris og med mange års erfaring inden for fransk gastronomi, fungerer som vingårdens køkkenchef, brygmester og destillatør.

På gården finder man også de seks børnebørn Arthur, Pierre, Mathieu, Esther, Augusta og Claire.

Vingård

Beliggende idyllisk på en sydvendt skråning mellem Vester Vedsted Bjergplantage og Vester Vedsted Bæk, har vingården 10.000 vinstokke i en sandet hedeslette. Planterne, importeret fra Freiburg, er svamperesistente, og kan derfor dyrkes bæredygtigt.

Ønsker man at lære mere om vingården eller om vinproduktion i Danmark, kan man komme med på en rundvisning. Her får man mulighed for at udforske vinmarkerne, lære om vinstokkene og årets gang på vinmarken. Man kommer ind i vineriet og får et indblik i produktionen af vin, samt om gårdens ølbrygning og destillering.

 

Bryggeri

På vingården producerer Xavier otte forskellige øl, samt påske- og juleøl.

Xavier etablerede Christiansfeld Bryghus, men lukkede det og tog sin øl med til Ribe da han flyttede ind på vingården. Fra bryggeriet kan man nyde en Christiansfeld Classic, The Humleman A.P.A., La Blanche eller en Timziskaner.

De første to øl, som blev brygget på Vester Vedsted Vingård, bærer de simple navne, den lyse og den mørke, og de bliver traditionen tro fortsat brygget på vingården.

Destilleri

Siden 2017 har vingården destilleret sin egen alkohol. I samarbejde med den lokale smed, blev der bygget et unikt, men effektivt destillationsapparat.

Her skabes kryddersnapse og likører med råvare fra køkkenhaven, men der produceres snapse, brændevin og whisky. Xavier producerer gin, absint, pastis og æblebrændevin i sit håndlavede kobberdestillationsapparat, markedsført under navnet Moonshine Production.

Restaurant

Restauranten tilbyder frokostservering og kaffebord med hjemmebag om dagen og gourmetmad, hvide duge og levende lys om aftenen. Alle råvarer er økologiske og hentes enten i vingårdens egen køkkenhave eller hos lokale producenter inden for en radius af 70 km.

Man kan nyde et måltid eller en kop kaffe i en hyggelig, hjemlig og afslappende atmosfære med gårdens egne produkter som baggrund og skoven som eneste nabo.

Restaurantens menu offentliggøres når man sidder ved bordet, og man skal blot ved reservation informere om man ønsker en klassisk eller vegetarisk menu. Til middagen kan man også vælge en vin- eller ølmenu bestående af drikkevarer produceret på vingården.

Webshop

Hvis man ikke kan besøge vingårdens butik, er der mulighed for at bestille produkter online. Man kan også købe produkter fra Xaviers Moonshine Production via hans webshop.

Events

Vester Vedsted Vingård afholder løbende workshops, foredrag, smagninger og koncerter, som man kan deltage i.

Man kan bl.a. lære at lave sine egne cocktails, fermentere grøntsager, komme med på hestevognskørsel og meget andet.

Så hvis man ønsker at tilbringe en dejlig dag i hyggelige hjemmelige omgivelser med lækker hjemmelavet mad og drikke, eller ønsker at lære mere om vinproduktion, så er Vester Vedsted Vingård stedet at besøge.

 

Kontakt
AdresseVester Vedsted Vej 64, 6760 Ribe